Waar je moet zijn in Almelo als je wilt leren bouwen

Ben jij praktisch ingesteld en jeuken jou handen om werk te doen? Of ging jou interesse altijd uit naar dingen maken? Zoek je naar een opleiding waar je jou hoofd en handen heel goed kan gebruiken? Dan is een bouwopleiding misschien iets voor jou. Kijk niet verder dan het stadje Almelo! Hier zijn twee van de beste opleidingen in de bouw in Almelo waar jij terecht kan. Jij krijgt van de beste docenten les en kan gegarandeerd een goede baan binnen de bouwsector vinden. Hieronder vind je de nodige informatie over de twee beste bouwopleidingen in Almelo.

  1. Bouwmensen Twente.

In 2014 gingen de drie opleidingsbedrijven, VVBA Almelo, VSPB West Twente uit Rijssen en SSB, een samenwerking aan. Uit deze samenwerking is Bouwmensen Twente ontstaan. Deze vereniging Bouwmensen Twente staat gevestigd op drie locaties in Almelo. De locaties zijn Almelo, Hengelo en Rijssen. Bouwmensen Twente neemt elk jaar zij instromers en VBMO’ers die de school vroeg verlaten hebben in dienst. Zij worden geplaatst bij opleidingsbedrijven die lid zijn van Bouwmensen Twente en verzorgen de verschillende opleidingen.

Bouwmensen Twente werkt samen met meer dan 70 bouwbedrijven die beschikt over goed opgeleid persoon en daarom waarde hecht aan kwalitatieve opleidingen. Omdat er beroeps begeleidende opleidingen worden aangeboden is deels van het curriculum werken voor een erkend leerbedrijf. Hierdoor kan je tijdens het leren werken en geld verdienen als all rouder.

Bouwmensen Twente biedt een tal van opleidingen aan met verschillende niveaus binnen de bouwsector. De opleidingen zijn van timmerman tot all round montage medewerken gevelelementen. Inschrijven gaat makkelijk via de website of gewoon ter plekke.

  1. Regionaal Opleiding Centrum van Twente.

Regionaal Opleiding Centrum van Twente of te wel ROC van Twente is een van de beste onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie die gevestigd in Twente. ROC van Twente bestaat uit vijf hoofd locaties en tal van verschillende kleine onderwijs locaties en de regio. Verder zijn er interne trainingslocaties bij bedrijven, instellingen en organisaties. ROC van Twente is de onderwijs dienstverlener van de regio Twente en richt zich ook op volwassenen die zich verder willen ontwikkelen. Het telt bijna 20.000 studenten en ongeveer 200 medewerkers die beroepsopleidingen, cursussen en trainingen verzorgen.

ROC van Twente biedt de opleidingen “bouw en infra” en “hout en interieur” aan en levert daarbij goed opgeleide en bekwame mensen. Verder bieden zij beroeps- en bedrijfsopleidingen die gericht zijn op specifieke onderdelen en verschillende trainingen en cursussen aan. Bijna de helft van de werknemers in Twente heeft een opleiding gevolgd bij ROC van Twente.

Nu weet je wat meer over de opleidingen in de bouw die door Bouwmensen Twente en Regionaal Opleiding Centrum van Twente word aangeboden. Je kunt nu gerust een keus maken over welke opleiding beter bij jou past en vandaar uit kan jij ook beslissen welke richting jij op wilt gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.