De top 10 activiteiten in de buurt van Almelo

Almelo, altijd wat te doen! Zo luid de slogan van dit gezellig stadje. Diverse evenementen en activiteiten worden het hele jaar door georganiseerd. Jong en oud komen makkelijk aan hun trekken. Er zijn prachtige natuurgebieden en bijzondere parken. In het centrum zijn er leuke lunchrooms, gezellige cafeetjes en restaurants met uitgebreide vijfgangen menu’s. In het hartje van Almelo zijn er grote winkel ketens maar ook gezellige en leuke lokale boetiekjes met een eigentijdse sfeer. Kunst en cultuur ontbreekt zeker niet in dit prachtig oud stadje. Hieronder vind je de leukste en gezelligste plekken in Almelo.
1. Bolletje winkel en koffieschenkerij
Bolletje, winkel en koffieschenkerij ging in 1867 open. Deze bakkerij hield zich aan de oude tradities van het vak en wekt een nostalgisch gevoel op die doet denken aan de negentiende eeuw. De brosse eierenkoekjes, nogal lange koekje en nijntje zijn razend populair onder het volk en een ieder die Bolletje bezoekt.

2. Bier en wijnlokaal ’t hookhoes
Dit lokaal bestaat sinds 1979 en biedt een authentiek café, een verwarmd buitenterras en de mogelijkheid om gebruik te maken van een heerlijk hapje. Kenmerkend aan dit gebouw is dat er in al die jaren bijna niets veranderend is. Er zijn zalen beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor een diner, buffet of een gezellig feestje.

3. Korenmolen de hoop
Korenmolen de hoop is vlakbij het station te vinden. De wieken draaien regelmatig om de molensteen het graan te laten malen. Er is een winkel in de molen waar er diverse meelproducten te koop staan. Wil jij weten hoe het allemaal toegaat? Dat kan. Er zijn namelijk tentoonstellingen daarover die jij kan bijwonen.

4. Huize Almelo
In de dertiende eeuw werd Huize Almelo genoemd en stond in het centrum van de welvaart van Almelo. Het is onbekend hoe het huis er toen heeft uitgezien omdat de verschillende eigenaren het verbouwde en restaureerde. Het huis is ziens waardig en het prachtig landgoed mag niet overgeslagen worden.

5. Het kunst torentje
Het kunst torentje staat bekend in Nederland als de kleinste tentoonstellingsruimte. Het was ooit eens de hoektoren van een textielfabriek die in 1995 gesloopt is. Het is nu een tentoonstellingsruimte die voornamelijk word bezocht door kunstliefhebbers.

6. Het stadshart
Het stadshart is een plekje in het centrum dat de winkelpleinen verbindt. Hier bevinden zich de grote winkelketens en monumentale panden die weer tot hun volle glorie zijn hersteld. Bezienswaardige plekken zijn de galerij, de marktplein en het oude waagplein.

7. Gravenallee
De gravenallee is de oprijlaan van Huize Almelo. Hierlangs zijn er pachtgronden en ze hebben heel veel groen. De historische jacht laan is meer dan 3 kilometer en heeft meer dan 16 kilometer aan wandel- en fietspaden en sprookjeschtige weggetjes.

8. Het ommetje Bornerbroek
Dit pad gaat langs historische gronden en is heel drassig en laag. Het loopt langs heel veel plekken die te bewonderen zijn, naar een nieuw aangelegde natuur De Doorbraak, om via de erven Arkman en Bolscher weer bij het begin uit te komen.

9. Stadsboerderij Beeklust.
Op het prachtig platteland van almelo ligt de kinderboerderij. Hier worden verschillende boerderij dieren gehouden. De populairste zijn de paarden, koeien, schapen en varkens maar er zijn nog veel meer. De kinderboerderij is speciaal ingericht voor kinderen om ze kennis te laten maken met de boerderijdieren.

10. Waterpad
Almelo is een stad aan het water. Het waterpad is een van de populairste activiteiten. Deze route voert langs een belangrijk deel het water langs de stad. Er worden langs deze route vaker wandel-, fiets- en kanotochten gehouden.
Almelo is een stad waar er zeker heel veel te doen valt en zeker een tweede bezoek waard. Twijfel er dus niet over.

Leave a Reply

Your email address will not be published.