Tandartsen in Almelo

Je weet het van klein af dat je om de 6 maanden een gebitscontrole moet doen. Het wordt ook jarenlang op de scholen geleerd. Je hebt je steeds afgevraagd waarom is het zo belangrijk om een gebitscontrole om de 6 maanden te laten doen, als je gebit er goed uitziet en je geen verrotte kiezen hebt. Hoewel je tanden tweemaal daags poetsen en elke dag flossen belangrijk is voor het behoud van je mondhygiëne, biedt het zien van je tandarts regelmatig meer voordelen voor je gezondheid dan je thuisroutine kan bieden. Lees hier waarom je de tandartsen in Almelo regelmatig moet bezoeken.

Geld besparend

Dat is juist! Door regelmatig tandheelkundig onderzoek uit te voeren, wordt elk tandheelkundig probleem in de vroege stadia ontdekt, waardoor je buitensporig veel geld kunt besparen dat wordt uitgegeven aan langdurige tandheelkundige procedures zoals wortelkanaalbehandeling of kroon.

Je hebt zweren in je mond

Als er iets is dat er niet goed uitziet of voelt in je mond, moet de tandarts elke zweer in de mond onderzoeken die een week of langer duurt. Soorten mondzweren omvatten aften, koortslippen, plaque en kanker. Ze variëren in ernst en oorzaken. Zweertjes in de mond kunnen het symptoom zijn van een ziekte of aandoening; infectie door bacteriën, virussen of schimmels of als gevolg van irritatie veroorzaakt door beugels, kunstgebitten of de scherpe rand van een gebroken tand of vulling

Verbeter je glimlach

Regelmatig een bezoek aan jouw tandarts kan je een schoon en fris gevoel geven dat leidt tot een parelwitte glimlach. Het is de beste manier om onmiddellijk je zelfvertrouwen te vergroten en je mond er geweldig uit te laten zien.

Onderliggende problemen aanpakken middels een röntgenfoto

Soms zijn er problemen die onder het oppervlak van de tanden liggen – problemen die zelfs voor de beste tandartsen niet zichtbaar zijn. Dat is de reden waarom röntgenstralen bestaan. Kwesties zoals kaakbotenschade, botbederf, cysten, zwelling en tumoren zijn onmogelijk zonder röntgenfoto’s te zien. Dit zijn absoluut geen dingen die je onbehandeld wilt laten.

Je hebt onlangs werk gedaan aan jouw gebit

Als je onlangs vullingen, kronen, tandheelkundige implantaten of een kunstgebit heeft gehad, moet je zeker gaan voor een follow-up, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat alles naar behoren is verlopen.

Lopende medische problemen

Jouw tandheelkundige gezondheid kan aansluiten op jouw algehele gezondheid en beide kunnen elkaar beïnvloeden. Als je een medische aandoening hebt, zoals diabetes, hartaandoeningen of een eetstoornis, of medische behandelingen ondergaat, moet je ervoor zorgen dat jouw tandarts een partner is in jouw behandeling en gezondheid. Symptomen van andere gezondheidsproblemen kunnen zich in jouw mond voordoen of jouw tandvlees kan wijzen op andere potentiële gezondheidsproblemen.

Bezoek de tandarts ook in noodsituaties

Als je jouw tanden aanzienlijk beschadigt of aanzienlijke mondpijn hebt, aarzel dan niet om de tandarts in noodgevallen te bezoeken. Maak je geen zorgen over problemen zoals de tijd van de dag of nacht, ongemak of kosten. Als je mond echt pijn doet, moet je tijdig worden behandeld. Bezoek de website Spoed tandarts Den Haag voor meer informatie over de diensten. De tandarts staat altijd voor je klaar, op elk moment van de dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.