De vloeren specialist rondom Almelo

Wil je een nieuwe vloer leggen voor je huis? Een goede vloer leggen doe je niet op de een of andere dag. Kies je voor een houten vloer, tegels, laminaat, gietvloer? Een goede vloer aanleggen betekent investeren in duurzaamheid. Er zijn diverse materialen te gebruiken voor het leggen van je vloer en je weet soms geen raad bij het kiezen van een vloer. Je kiest je vloer ook afhankelijk van jouw budget. Een paar handige guidelines kunnen je helpen om een goede vloer te kiezen voor jouw woning.

 

Tips

 

Een paar handige tips voor het kiezen van de juiste vloer:

 

  • Weet wat je wil

Het klinkt eenvoudig maar soms kom je er echt niet onderuit als je de verschillende opties bekijkt die je hebt bij het leggen van een goede vloer. Zoveel verschillende materialen, patronen en kleuren, waardoor het moeilijk wordt om een keus te maken. Wil je nou laminaat, een houten vloer, een vloer van staal, tegel of gietvloer? Er is keuze zat. Het is dus handig als je eerst de vloerenspecialist advies vraagt en daarna voor jezelf nagaat wat je eigenlijk precies wilt.

 

  • Het beste voor je woning

Ga na welk materiaal het beste past bij je woning. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Door te weten wat je wilt bereiken, kun je het beste materiaal kiezen voor je woning.

 

  • Kleur

Kies vervolgens de beste kleur die bij je woning past. Houd hierbij rekening met de kleuren van de meubels die je graag zou willen voor het interieur. Ga na of je woning te licht is in kleur of juist te donker. Voor een moderne en schone interieur is een witte vloer een goede keus. Wil je meer warmte in je huis, dan zou een warme houtenvloer het geheel afmaken.

 

Hier enkele voor- en nadelen van diverse soorten vloeren:

  • Laminaat: laminaat is vrij makkelijk om te leggen en te onderhouden, past in elk woning maar is wel geluid doorlatend. Een laminaten vloer kun je ook meenemen als je gaat verhuizen.

 

  • Tegels: Tegels zijn makkelijk om te leggen en te onderhouden. Het past ook in elk woning en is duurzaam. Tegels kun je jammer genoeg niet meer weghalen en meenemen bij de verhuizing. Het plaatsen van tegels vereist goede voorbereiding. Verschillende tegels in verschillende delen van de woning kan de woning veels te “druk” maken.

 

  • Hout: Een houten vloer is duurzaam, is makkelijk te onderhouden en past in elke woning. Een houten vloer kan bij een insectenplaag gevreten worden door houtwormen, de originele kleur kan afgeven, het is niet waterbestendig en laat geluid door.

 

  • Vinyl of linoleum: Vynil is duurzaam, niet gehorig en makkelijk te onderhouden. Vinyl wordt vastgelijmd en is niet verhuisbaar. Tevens kun je vinyl niet herstellen als het beschadigd is.

 

  • Gietvloer: Een gietvloer is waterbestendig en duurzaam. Je kunt een gietvloer makkelijk onderhouden. Een gietvloer van goede kwaliteit is duur en niet verhuisbaar.

 

  • Tapijt: Een tapijt is relatief goedkoop, niet gehorig. Tapijt voelt warm onder je voeten aan tijdens de winter.Je kunt een tapijt makkelijk vervangen en meenemen als je gaat verhuizen. Verder is tapijt gevoelig voor vlekken, houdt veel stof en kan in korte tijd scheuren.

 

Bezit je voldoende vloeren inspiratie? Dan kun je zelf aan de slag. Voor zij die dat niet bezitten kunnen met de vloerenspecialist rondom Almelo in zee gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.