Nieuwe leidingen leggen? Hier moet je opletten

De riolen van je huis hebben net als de andere delen van je huis verzorging nodig. Veel huiseigenaren weten echter niet veel over hun riolering of weten niet wanneer ze rioolproblemen hebben. Een rioolinspectie is een inspectie door een camera die aan een slanglijn is bevestigd. De videocamera registreert de staat van het riool en onthult eventuele scheuren, boomwortels, ingeklapte lijnen, klompen en andere problemen in het riool.

Wanneer moet je een rioolinspectie krijgen?

Veel mensen krijgen rioolinspecties als ze een nieuw huis willen kopen. Het is een goed idee om een ​​rioolinspectie te laten uitvoeren als de huistekening een rioolback-up heeft of als jouw huis in het verleden rioolklompen heeft gehad en je wilt weten hoe het riool het doet.

Waarom zijn rioolinspecties belangrijk?

Rioolproblemen zijn niet altijd duidelijk. Alleen al omdat de toiletten in een huis kunnen doorspoelen betekent het niet dat het riool in goede staat is. Inspecties van het riool kunnen onbekende problemen in de riolen van het huis onthullen voordat ze grote schade aanrichten of ernstig worden. Hier is de waarde voor jou. Laat zeggen dat er een mogelijk probleem in jouw rioollijn is geïdentificeerd. De grond is bijvoorbeeld verschoven en misschien is het een teken van veroudering. Als je dit tijdig ontdekt heb je misschien nog geen vijf jaar een pauze of een groot probleem staat voor de deur. Dit geeft je ruim de tijd om misschien een goedkope verzekeringsoplossing voor jouw probleem te vinden. Aan de andere kant, als het riool is gecorrodeerd of belemmerd door slib of vuil, kan het meteen schoongemaakt worden. Met een rioolinspectie kun je de schade aan jouw eigendom minimaliseren en eenvoudig een deel van jouw rioollijn vervangen.

Voordelen van een rioolinspectie

  1. Reparaties zijn duur

Inspecties zijn relatief goedkoop en kunnen snel worden uitgevoerd. Aan de andere kant kunnen riool lijn vervangingen erg duur zijn. Naast de geldkosten kunnen rioolleidingen slordig en gevaarlijk zijn – waardoor overstromingen en lekkend toxisch rioolgas ontstaan. Vaak kan een inspectie een probleem opsporen voordat het onherstelbare schade veroorzaakt.

  1. Wortels in het riool

Boomwortels zijn constant op zoek naar een goede bron van water en voedingsstoffen, dus het is niet verrassend dat ze zich aangetrokken voelen tot rioolleidingen. Wortels sluipen in kleine openingen en breiden zich na verloop van tijd uit, blokkeren de stroom en veroorzaken uiteindelijk schade. Als ze onbeheerd worden achtergelaten, kunnen leidingen worden beschadigd en moeten ze worden uitgegraven om te herstellen.

  1. Natuurlijke slijtage en scheuren gebeuren

Zelfs nieuwe rioolstelsels kunnen lekken en worden van tijd tot tijd geblokkeerd, maar oudere systemen hebben een veel hoger risico. Als je niet zeker bent van het type rioleringssysteem dat jouw huis heeft en de staat waarin het zich bevindt, is het een goed idee om een ​​inspectie te ondergaan.

De rioolinspectie in hartje Almelo

In Almelo komt er binnenkort een grote rioolinspectie. Loodgieter Amsterdam 020 wil met deze inspectie alle lekkages achterhalen. Wanneer er na de inspectie blijkt dat er problemen zijn, krijg je een offerte. Zo weet je meteen hoeveel het je zal kosten. Natuurlijk kun jezelf kiezen of je de reparatie meteen wilt laten uitvoeren of erover na zult denken. Maak gebruik van deze inspectie. Je wilt niet zomaar ongeplande kosten maken toch? Bekijk de website of bel voor meer informatie over deze inspectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.