Er valt op het internet veel informatie te vinden over Almelo en is het soms moeilijk een goed overzicht te krijgen over de wat nou echt relevant is en wat niet. Ook is het vaker handig om vooraf een goed idee te hebben over de verschillende onderwerpen waarover zo een website gaat. Als je bijvoorbeeld van plan bent om historische bezienswaardigheden te gaan bezichtigen of juist op zoek bent naar wat meer informatie over de vele accommodatie mogelijkheden in de stad, is het snel kunnen vinden van een gerelateerde website daarom altijd handig. Bij de onderstaande top websites ben je daarom terecht voor een ruim aanbod aan informatie:

www.uitinalmelo.nl:  op deze website is er genoeg informatie te vinden over zo een beetje alles wat er te doen valt in Almelo en omstreken. De naam zegt het trouwens al en vindt je op uitinalmelo.nl ook de nodige informatie over de mogelijkheden die je hebt voor één of meerdere overnachtingen. Natuurlijk vindt je er ook alles over de eet- en drinkgelegenheden in de stad. De site is uiteraard niet uitsluitend bedoeld voor degenen die een bezoek willen brengen aan Almelo, maar ook voor zij die er al wonen en op zoek zijn naar iets leuks om in het weekend te doen.

www.almelo.nl: natuurlijk mag de officiële website van de Gemeente Almelo niet ontbreken op deze lijst. Waar anders haal je de juiste informatie over de procedures voor het bouwen in de stad of de manier van vuilophaal? Ook kan je er alles vinden over het bestuur in de Gemeente en de manier waarop jij als burger in staat wordt gesteld ook je zegje te doen over het reilen en zeilen binnen Almelo.

www.almelonieuws.nl: niet alleen het laatste nieuws is er te vinden op almelonieuws.nl, maar ook alles op het gebied van sport en politiek. De actuele gebeurtenissen zijn er dus gerangschikt per categorie en maakt dit het zeker wel prettiger om alles wat er zoal gebeurt in en rondom de stad te kunnen lezen. Er is ook een aparte rubriek te vinden waar het mogelijk is om ingezonden stukken te lezen. Een interactieve website dus waar je op de koop toe ook nog foto’s naar kunt sturen. Het moet in deze natuurlijk wel gaan om foto’s die je geschoten hebt van al het moois dat Almelo te bieden heeft.