Almelo heeft zijn oorsprong in de middeleeuwen en vormde het een ontmoetingsplek bij uitstek voor vissers en boeren. De directe nabijheid van belangrijke land- en waterwegen zorgde er voor dat de handel er bloeide. Heel belangrijk voor de stad waren ook de vele textielfabrieken en zorgden zij ervoor dat Almelo een ongekende groei doormaakte. Natuurlijk is er in Almelo en omstreken nog veel terug te vinden van de welvaart die er vroeger heerste en biedt het stadje daarom ook veel bezienswaardigheden die je als toerist, maar ook gewoon als inwoner daar zeker dient te bezichtigen. Naast al het moois dat Almelo te bieden heeft op historisch gebied worden er altijd evenementen georganiseerd die zeker ook eens leuk zijn om mee te maken. Natuurlijk willen we ervoor zorgen dat er nog meer bekendheid gegeven zal worden aan alles wat deze prachtige stad te bieden heeft en is het daarom goed dat we daarover op de hoogte worden gehouden door de personen die de website komen bezoeken.

Jouw mening is voor ons heel belangrijk
De dynamiek die er in Almelo te vinden is zorgt ervoor dat er steeds weer wat te beleven valt. We weten ook als geen ander dat de beste manier van informatie verschaffing afkomstig zal zijn van personen die in hun dagelijks leven in contact zijn met alles wat de stad te bieden heeft en kunnen we die informatie dus zeker goed verwerken in onze blogs. Dit alles moet er tenslotte ertoe leiden dat de website gezien zal worden als dé ideale bron van informatie, niet alleen wat betreft het laatste nieuws, maar ook voor alles wat er te doen valt binnen de stad. Indien je ook graag wat meer te weten wilt komen over bepaalde onderwerpen, kan je dat alles doorspelen naar ons en zullen we er alle moeite voor doen om er op onderzoek uit te gaan en de nodige informatie te verzamelen. Typischalmelo.nl is immers een website waar een ieder zijn of haar mening telt en zal de informatie die er op de site te vinden is zeker het groter publiek bereiken.

Van een eenvoudige ontmoetingsplek tot een welvarende stad, Almelo heeft door de jaren heen een ware transformatie ondergaan en is dat ook merkbaar aan de vele bezienswaardigheden in en rond de stad. Er valt altijd wat te beleven of is er juist iets waarover je nog wat meer te weten wilt komen. Indien je dus wat tips of ideeën hebt kan je die natuurlijk altijd nog via het contactformulier naar ons toezenden.