Ook in Almelo komen er muizen voor

Het mag gezegd worden dat muizen vies zijn en in Almelo komen ze ook voor. Muizen gaan letterlijk overal opzoek naar voedsel. Je kunt ze vinden in riolen, vuilbakken en in je huis. Muizen hebben draagbare ziektes die levensgevaarlijk zijn voor de mens. Daarom is het van belang om alert te zijn, wanneer je een muis in jouw huis of omgeving hebt gezien. Zelfs een muis op het erf betekent dat er ergens een huis vol muizen is.

Bevestig dat je een muizenplaag hebt

Muizen zijn knaagdieren. Als je er eenmaal een in je huis ziet, moet je onmiddellijk vermoeden dat je ergens een nest hebt – in je muren, op zolder, in de garage, waar dan ook. De meeste mensen realiseren zich niet eens dat ze muizen hebben totdat het echt slecht gaat. De meest voor de hand liggende tekenen van een muisprobleem zijn uitwerpselen. Let bij het opruimen van muizenuitwerpselen op extra veiligheidsmaatregelen, zoals het dragen van handschoenen en maskers bij het oprapen van de uitwerpselen, het gebied daarna desinfecteren en voedsel weggooien dat misschien besmet is. Het laatste wat je wilt, is ziek worden terwijl je een besmetting ontdekt.

Je kunt ook gekauwde voedselverpakkingen of stukjes van je muur of tapijt langs de vloer vinden van de muizen die er doorheen zijn geboord. ‘s Nachts hoor je misschien krabben in jouw muren of op zolder. Een of meer hiervan betekent dat je een potentiële besmetting in handen hebt. Het goede nieuws is dat het verwijderen van muizen in principe eenvoudig is. Het slechte nieuws is dat het veel werk of geld kan kosten.

Preventie

Preventie is de sleutel om te voorkomen dat muizen jouw huis binnen blijven komen. Het controleren van de omtrek van jouw huis en het dichten van gaten of scheuren, evenals het opruimen van stapels hout, bladeren of ander vuil in de buurt van jouw funderingsmuren, zal het moeilijker maken voor de muizen om toegang te krijgen. Maak open gebieden rond deuren, ramen en overal waar draden en leidingen binnenkomen goed dicht. Controleer jouw dak en dakopeningen op beschadiging of gaten en repareer indien nodig. Het is ook nuttig om jouw goten schoon te houden. Bewaar droge goederen (inclusief katten- en hondenvoer) in containers van hard plastic of glas met een goed afgesloten deksel. Dit zorgt ervoor dat jouw voedsel niet besmet raakt en helpt het risico op het oplopen van een ziekte te verminderen. Haal vaak vuilnis buiten en laat geen open voedsel achter op je toonbank, want dit kan ook muizen aantrekken.

Bestrijding

Als je hulp nodig hebt om de muizen in jouw huis kwijt te raken, is de eerste stap het vinden van een lokale expert. De bestrijdingsdienst bestaat uit specialisten en zijn experts op het gebied van gewoonten, zintuigen en sociaal gedrag van muizen. Een professional heb je nodig als je jouw huis effectief wilt beschermen.

Ze zijn getraind in de controle- en managementtechnieken van de meest effectieve muisbestendige methoden, vallen, lijmplaten, sanitaire voorzieningen en insecticiden. De bestrijdingsdienst zal altijd een grondige inspectie van jouw huis uitvoeren om zowel de omvang van de muisinvasie te bepalen als waar de muizen binnenkomen.

De besten weten hoe ze alle kleine barsten, gaten en spleten moeten dichten zodat de muizen niet terug naar binnen kunnen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.